Műszaki tartalom

Az épület szerkezete:
Az épület hagyományos 30-as kerámia tégla főfalakkal, előregyártott födém szerkezetekkel, fa szerkezetű tetővel, hagyományos fedélszékkel, betoncserép héjalással készül. A lakások között a hangszigetelési előírásoknak megfelelő 30-as Silka típusú hanggátló falazat épül.

Hőszigetelés:
A fölszinti padlórétegben a aljzatbeton alá 10 cm, az épület külső homlokzatára 12 cm-es EPS polisztirol hőszigetelő rendszert színes műgyantás vakolattal, a tetőszerkezetbe a szarufák közé 20 cm vastag üveg-, vagy ásványgyapot hőszigetelés kerül beépítésre.

Hangszigetelés:
A lakásokat elválasztó falak 30 cm vastag Silka hanggátló mészhomok téglából kerülnek megépítésre. A magas lakókomfort egyik meghatározó szempontja a csend és nyugalom. A falazott szerkezetek közül a Silka falazóelemmel készült fal a legjobb hanggátló. A legszigorúbb előírásokat is teljesítik, számított, lakásokban mért eredményekkel bizonyítható, hogy nagy tömegéből adódóan kiválóan hangszigetel.

Nyílászárók:
Belső nyílászárók: dekorfóliás fa ajtók. Műanyag erkélyajtók és ablakok (3 rétegű üvegezéssel), nyíló, illetve bukó-nyíló vasalattal, fehér színben. Tető ablakok: Alsó kilincses Velux GZL típúsú fa ablak. Optimalizált 2-rétegű üvegezéssel U=1,3 hőtényezővel.

Konyha:
Elektromos berendezések (főzőlap, sütő, egyéb) beszerelési lehetőségéhez a bekötési és csatlakozási pontokat biztosítjuk. Konyhabútor, előszobabútor és az elektromos berendezések a lakás vételárába nem tartoznak bele.

Elektromos berendezések:
Lakásonként 1×32 Ampert biztosítunk. Minden lakás külön mérőórával rendelkezik. A lakások villamos felszereltsége megfelel a szabványban előírt igényszintnek. A szobákban dugaszolóaljzat van, fürdőszobában borotva, hajszárító, mosógép csatlakozó, konyhában villanytűzhely fix bekötéssel, konyhai gépeknek dugalj van kiépítve. Minden helységben középlámpa csatlakozást biztosítunk a mennyezeten. Lámpatestek nem kerülnek kiépítésre. Az épületben egy egységes és korszerű gyengeáramú hálózat kerül kiépítésre, amely magában foglalja a kaputelefon, kábel TV, internet hálózatot, valamint a riasztó rendszer kábelezését.

Fűtés, használati hideg-melegvíz ellátás:

A lakásokban melegvizes központi fűtési rendszer készül termosztátos vezérléssel. Az épület fűtését és használati meleg víz ellátását zárt égésterű Immergas vagy egyenértékű kombinált üzemű 23,5 kW névleges teljesítményű kondenzációs kazán biztosítja. A lakások fűtési rendszere kétcsöves, radiátoros, melyet fehér színű, acéllemez lapradiátorok, illetve a fürdőszobákban thermosztatikus szelepekkel szerelt törölközőszárító radiátorok biztosítanak. A fürdőszobában kialakításra kerül víz- és szennyvíz oldali mosógép csatlakozás.

Felületképzések:
Festett fal és födém műanyagbázisú diszperzit fehér festékkel készülnek. Padlóburkolatok: vizes helyiségekben greslap burkolat, lakóterekben laminált parketta, választható bruttó 3100 Ft/m2 erejéig, azon felül a költségek a vevőt terhelik. A vizes helyiségekben a falburkolatok 1,60m magasságig csempeburkolat készül, választható bruttó 3100 Ft/m2 erejéig, azon felül a költségek a vevőt terhelik.

Fürdőszoba és WC felszerelés:
Fehér színű Alföldi márkájú fajansz, lemez fürdőkád, Mofém ( vagy egyenértékű ) csaptelepekkel. A lakások konzolos, hátsókiömlésű, rejtett GEBERIT típusú öblítőtartállyal működő WC-kel vannak felszerelve.